Det du MÅSTE veta om nätverksmarknadsföring för att lyckas!

Gratis guide - 2 videos + 1 PDF

Var snäll mot dig själv – släpp pressen och lätta på trycket.  Vad händer om du pressar ner en kork under vattenytan? När du med hjälp av din kraft håller korken under vattenytan så stannar korken kvar där. Så fort du släpper på trycket så flyter korken upp. På samma sätt är det med oss människor. Om trycket blir för hårt så kan vi inte flyta upp, vi kommer helt enkelt inte upp därför att trycket är för hårt.

Det bästa du kan göra för för dig själv är att göra vad du kan för att komma ifrån känslorna av skuld och skam. Känslorna av skuld och skam för att:

  • du inte är tillräckligt bra
  • du är inte tillräckligt arbetsam
  • du inte jobbar tillräckligt hårt
  • du satsar inte tillräckligt på din business.
  • etc, etc, etc

Känslan av att du helt enkelt inte gör tillräckligt! Hur ofta känner du inte det? Det är skuld och skam som hindrar oss, förstör för oss och som gör många av oss handlingsförlamade.

Egentligen är inaktivitet ett sunt tecken. Med det menar jag att i själva verket så är inaktivitet ett tecken på att du inte har kommit överens med dig själv om vad du vill innerst inne. Inaktivitet, eller att inte göra det du vet måste göras, är ett tydligt tecken på att du har frågor att ta ställning till. Frågor som:

  • Vad vill jag egentligen göra?
  • Är mitt icke-handlande ett tecken på att jag är rädd för vad andra ska tycka?
  • Hur mycket låter jag andras åsikter styra mitt liv om vad jag ska eller inte ska göra?

Vad vill jag?

Den typen av frågor är superviktiga! Jag kan inte nog understryka vikten av att fråga sig själv dessa frågor. Sen frågar du dig själv:

Om inte andra människor i min omgivning hade några åsikter om dig och vad du ska eller inte ska göra:

  • VAD SKULLE DU GÖRA DÅ?

Tillåt dig själv att dagdrömma bort, träna dig att drömma stora drömmar. Dröm stort och håll dina drömmar för dig själv. För så fort du delar dina drömmar med andra så kommer andras åsikter in  som spelpjäser i ditt liv. Spelpjäser som du inte kan kontrollera. Andras åsikter är inte något du varken behöver eller ska förhålla dig till. Fortsätt bara drömma! Den enda som ska leva ditt liv är du!

När pressen försvinner då blir du en fri människa. Och en fri människa kan låta sin inre drivkraft få fritt spelutrymme. Då finns inte pressen att du ”måste” lyckas, att du ”måste” göra det ena eller det andra. Då är du bara en fri människa.

En gång i tiden tittade jag på vissa människor med, ett visst mått av förakt, ett förakt för att de inte gjorde det som krävdes. Jag minns att jag tänkte ”men herregud människa, det är väl bara att göra”. ”Just do it” var min paroll. En paroll som jag först och främst tillämpade på mig själv. Trots att jag försöker släppa det tankesättet är det så lätt att hamna i gamla beteendemönster. Programmeringen vi har i vår hjärna och kropp är otroligt stark.

Jag märker det tydligt på mig själv. När jag inte får de resultat jag vill ha, då träder autopiloten igång. Genast sätter jag igång och tänker på vad jag ska göra, hur jag ska göra etc. Sen finns det ingen hejd på min insats, 12-18 timmar per dygn är minimum. Men sen, när mina förväntade resultat uteblir då måste jag påminna mig själv om att det faktiskt är rent kontraproduktivt att fortsätta. När jag påminner mig själv om att slappna av, ta det lugnt och bara chilla. Det är då magin träder in, idéer kommer till mig utan ansträngning, jag känner en längtan till att faktiskt göra det ena eller det andra. Det är då, på ett nästan magiskt sätt, som resultaten kommer.

Andras åsikter om dig

Lyssna inte på andras åsikter (inte ens mina 😊), gå efter din inre kompass men om jag ska ge ett råd så blir det: Träna upp dig till att lyssna på din inre röst, träna dig att lyssna och träna dig sen att följa din inre kompass/röst.

För egen del har jag märkt att så fort jag ger upp eller lättar på prestationsångesten, då släpper pressen och jag kan börja funka igen. Resultaten brukar då också komma tämligen omgående.

Vad är din åsikt? Jag vill gärna höra vad du anser? Kommentera gärna!

Skicka gärna ett meddelande till mig om du känner för det. Jag ser fram emot att connecta med dig.

Kommentera gärna här nere

Leave a Reply

Your email address will not be published.