Vad är nyttan med sociala medier?

Vad är nyttan med sociala medier?

Att hänga på nätet, vad ger det egentligen? Vad ger det? Det är väl bara slöseri med tid? Det är för människor som inte har något riktigt liv!

Det är många som har åsikter om värdet, nyttan och mening med att hänga på nätet. En del anser att om man hänger i sociala medier då innebär det att man inte har något ”riktigt” liv. Åsikterna är många och delade.

För mig är sociala medier och internet en ständig källa till glädje! Att ha tillgång till så mycket information och intressanta människor är helt enkelt superbra, tycker jag. En av mina bästa vänner träffade jag på nätet för drygt sex år sedan. En person som jag antagligen inte hade träffat på, på annat sätt. När jag tänker efter så blir jag alldeles varm i hjärtat på alla människor som jag gjort bekantskap med på nätet. Människor som på olika sätt berikat mitt liv, människor som jag först träffat på nätet för att sedan träffas IRL. En del av dessa kontakter har utvecklats till vänskap medan andra har blivit givande affärskontakter. Det som är gemensamt är att så många av dessa människor har gjort mitt liv intressantare, spännande och roligare. Jag har helt enkelt fått ett rikare liv genom sociala medier.

Internet – en outsinlig källa till glädje och nytta

Eftersom jag är en kunskapssökare av stora mått, man skulle kanske säga att jag är nästan besatt av kunskap. Ibland säger jag att jag är utbildningsberoende, och det ligger mycket i det. Jag är en forskartyp helt enkelt.

Eftersom jag älskar utveckling så är nätet det ultimata stället för mig att hänga på. Så mycket kunskap det finns, alldeles gratis. Det är helt otroligt! Om man bara ger sig tid att söka, och det behöver inte vara särskilt krångligt, så finns allt inom räckhåll.

Youtube är fantastiskt! Jag har ett premiumkonto på Youtube, vilket innebär att jag slipper all reklam vilket är otroligt skönt. Jag har också Netflix, men om jag skulle behöva välja mellan Youtube och Netflix så vinner Youtube med hästlängder.

Allt händer inte på nätet, även jag drar mig ut i riktiga världen ibland 😊. För mig blir det ett riktigt mingel i stan där jag ser fram emot att göra bekantskap med nya intressanta människor.

Kerstin Hofgren

Leave a Comment