Det du MÅSTE veta om nätverksmarknadsföring för att lyckas!

Gratis guide - 2 videos + 1 PDF

Jag är ingen sommarmänniska, det har jag insett efter tre somrar och inne på min fjärde sommar här nere i södern (Skåne, Malmö). Värmen knäcker mig nästan, kanske att det beror på att jag numera bor i en lägenhet där de flesta fönsterna vetter mot sydväst. Vad vet jag! Det jag vet är att jag saknar gräs under fötterna. Trots att det är otroligt skönt att slippa ansvar för hus och ägor så måste jag tillstå att känna gräs under fötterna är något av det bästa jag vet.

Sommarljus

Det är faktiskt bara i början av sommaren men ändå så är jag nästan i chock över sommarkänslan. Det påminner mig om åren jag bodde i Göteborg och där sommaren också kunde komma i början av maj. Varmt, skönt, uteserveringar, bad i Delsjön och ute vid havet, ”studerande” ute i parkerna. Underbart, javisst, men ändå finns det där – saknaden. Saknaden av ljuset, det ljus som bara finns i norr. Ju längre norrut man kommer, desto härligare ljus. Den som inte upplevt ljuset i norr kan aldrig föreställa sig känslan. Känslan av storhet, känslan av delaktighet och tillhörighet, känslan av magi, känslan av att vara en integrerad del av det stora hela. Den känslan är speciell. En solig dag i mars långt ute i fjällvärlden är det enda som kan mäta sig med ljuset i norr.

Som norrbottning har jag inte heller någon koll på blommor och blad. Blommor? Vilka sorter finns det? Rosor, tulpaner och nejlikor känner jag igen. Alltså dom sorter som finns att köpa i butiker. Det är svårt att hålla kolla på blomsorter om man aldrig träffar på dom i verkliga livet. Ops, glömde nästan syren, det känner jag igen. Här nere i södern finns det massor med blommor som växer vilt men jag har absolut noll koll på vilka dom är. Det som är självklart för en sörlänning kan vara svåra saker för en norrlänning.

Sommarljus, surströmming, nya insikter och fantastiska resultat

I kylen har det funnits en burk med surströmming sedan i höstas; en liten burk, lagom för en person. Idag så tog jag fram den, dukade med tre tallrikar + en tallrik för floset (skräpet). En tallrik för rensning av fisken och skalning av potatis, en för tunnbrödet, en för själva monteringen av klämman. Som sann norrbottning har surströmming till middag en vanlig vardag aldrig varit ovanligt. Lite mer ovanligt för mig här nere i södern men jag tänkte: idag vill jag fira! Fira nya insikter, nya kunskaper, så vad kan passa bättre än att fira med surströmming!

Insikter – lita alltid på din intuition

Mina nya insikter är i och för sig inte nya, det som är nytt är nog hur långt in i min kropp dom tar sig, insikterna alltså. Jag blir lika förvånad varje gång det händer! Det är som att när insikterna kommer djupare in i min kropp, desto tydligare blir det. Det är som en kraftig strålkastare som riktar allt sitt ljus mot en speciell liten punkt. Ungefär så känner jag det. Ett kraftigt ljus på en liten, liten punkt. Just i det här fallet hamnade ljuset på hur kraftfullt det är när jag bestämmer mig för att låta intuitionen vägleda mig. När jag inte ”bestämmer mig” för att GÖRA, utan istället väntar in, gör inget utan bara väntar. Helt emot allt vad jag lärt mig att göra. Svårt, men det går med träning!

Att vänta in rätt tillfälle till agerande är det mest kraftfulla jag kan göra. Just idag så motstod jag impulsen att forcera, motstod impulsen att agera bara för att få saker och ting att hända. Istället så väntade jag, tänkte att ”det är ingen ko på isen, jag behöver inte göra något just nu”. Ett par timmar senare så hände något som överträffade alla mina förväntningar. Ett resultat som jag aldrig, aldrig kunnat få om jag ”tagit tag i situationen och agerat” som jag tidigare alltid gjorde.

Numera gör jag det mesta ”tvärtom”, med fantastiska resultat som följd!

Skicka gärna ett meddelande till mig

Kerstin Hofgren

Kommentera gärna här nere

Leave a Reply

Your email address will not be published.