Det du MÅSTE veta om nätverksmarknadsföring för att lyckas!

Gratis guide - 2 videos + 1 PDF

Skillnaden mellan motivation och inspiration

För mig är skillnaden glasklar. Motivation är yttre påverkan, inspiration är det som kommer inifrån dig själv. Du har kanske fått en impuls av något eller någon. Något som väckt en längtan inom dig. En brinnande, flammande längtan som växer sig starkare och starkare och som du till slut bara är tvungen att följa. Det är inspiration! Hållbar förändring!

Motivation – Inspiration

Inspiration är hållbart över tid

Inspiration är hållbart, det håller över tid eftersom det finns inom dig. Det är ingen som behöver stå över dig med varken piska eller morot. Du behöver bara i minnet gå tillbaka till ögonblicket då lågan inom dig tändes för att du direkt ska få den där känslan. Känslan av självklarhet, känslan av klarhet, känslan av fokus. Du vet; den känslan av att inget kan stoppa dig. Det är inspiration!

I videon nedan pratar jag om rökning, om hur jag slutade röka. Var det motivation? Eller var det inspiration?

Du kan bli sjuk! Du kan dö i förtid! Det kostar massor med pengar!

Vem bryr sig? – inte en rökare i alla fall. Du kan skrika dig hes, en rökare bryr sig inte. Du kan hota med död och sjukdom! En rökare bryr sig inte. Du kan locka med pengar! En rökare bryr sig inte. Du kan locka med evig ungdom! En rökare bryr sig inte.

I mitt fall kom det inifrån. Jag älskar frihet och jag ville bli en fri människa. Slippa tänka på var kan jag röka? När kommer nästa tillfälle till att röka? Hur ska jag hinna röka innan nästa möte?

När jag bestämde mig för att bli en fri människa, då slutade jag röka. Det kom inifrån, från mitt inre. Kalla det själ, kalla det vad du vill. Men det kom inifrån mig själv! Ingen ska säga till mig vad jag ska eller inte ska göra. Allra minst ta ifrån mig anledningen till att leva! Alla rökare vet vad jag pratar om nu, livslusten som bara försvinner vid blotta tanken på att sluta röka. För en icke-rökare är det obegripligt men du som är f d rökare eller nuvarande rökare vet exakt vad jag menar.

Video om motivation kontra inspiration

Motivation är tillfälligt – motivation är förgängligt

Om du äter 800 kalorier per dag så kommer du att gå ner i vikt! Du blir snygg, smal, attraktiv, för evigt ung!

Hur många går igång på den motiveringen?

Ja, vi vet att med mindre antal kalorier så går vi ner i vikt, men är den motiveringen något som är hållbart? Självklart inte! Alla överviktiga har absolut stenkoll på antalet kalorier i ett wienerbröd, en ostmacka, en pizza, listan kan göras lång. Det är inte brist på kunskap som gör att människor är överviktiga. Det är något annat som gör att människor röker, äter för mycket etc. Det är inte brist på motivation, det är brist på inspiration. För mycket fokus på yttre parametrar drar bort fokus på det inre. Det du innerst inne vill. Det är först när du i ditt inre bestämt dig. När du har något som är större än att vara smal eller snygg som gör att du slutar att överäta, eller röka. Innan dess är det egentligen bara bortkastad energi och en stor risk att du känner dig än mer misslyckad för att du inte lyckas. När du lyssnar till din inre längtan, då, först då kan du hitta den enda hållbara vägen till förändring. Sann inspiration!

Skicka gärna ett meddelande till mig

Kerstin Hofgren

Kommentera gärna här nere

Leave a Reply

Your email address will not be published.