KAN DET FINNAS ANNAT I LIVET ÄN ARBETE?

Hur mycket jag än älskat att arbeta så funderade jag ibland om det inte fanns annat i livet? Till slut fick jag nog. Jag kommer ihåg dagen som om det vore igår. En mörk och regnig dag i november 2012, jag hade gjort ett bra resultat i firman under året men jag såg hur förfrågningarna om uppdrag började dala.

-Jaha, tänkte jag, är det dags nu igen? Dags att börja ta i från tårna igen och börja jaga nya uppdrag, nya kunder? Näe, tänkte jag, det räcker nu! Jag gör det inte!

Livet som egen företagare kan beskrivas som en berg- och dalbana. Det går upp och det går ned, ibland i hög fart, ibland långsammare. Men det går upp och ner.

Där och då bestämde jag mig för att nu ska jag prova något annat, ett annat förhållningssätt till livet.

Att jobba hårt, att jobba mycket, att aldrig ge upp, att fortsätta även om det känts motigt och tungt, att känna rädslan och göra det ändå, att gå utanför min komfortzon, att ALLTID prioritera arbetet före annat, att fortsätta att GÖRA även om ångesten nästan rivit sönder min kropp – det hade jag alltid gjort, i hela mitt liv. Men nu fick det räcka!

BÖRJAN PÅ MITT NYA LIV

Den första tanken var att hitta sätt att arbeta mer platsoberoende och att klura ut hur det skulle vara möjligt med mitt företags inriktning som professionell coach och konsult inom organisations- och ledarutveckling.

Malmö

Jag provbodde i Malmö under tre månader. Där nätverkade jag, gick på alla tänkbara mingel och nätverksträffar och lärde känna nya människor. Samtidigt studerade jag olika amerikanska online-gurus, la ner ganska mycket pengar och tid på on-linekurser. Men inget av den kunskap och information jag införskaffade kändes rätt för mig.

Väl hemma i norr igen efter månaderna i Malmö fortsatte livet som vanligt. Tankarna malde hela tiden;

 

VAD ska jag syssla med? VAD vill jag? VAD är meningen med livet?

En dag stod jag framför bokhyllan och sträckte planlöst fram handen, ut kom en bok som jag hade köpt och läst 2004 när den kom ut på svenska. Det var boken ”Be så ska du få” (Ask and it’s given) av Esther och Jerry Hicks. Jag kom ihåg den, den var annorlunda än alla de andra självhjälpsböckerna jag hade läst. Annorlunda, men på vilket sätt kom jag inte ihåg.

Jag började läsa och det klickade till! Ja, men självklart! Det är så här det fungerar! Det var min första reaktion. Jag sökte lite på nätet och hamnade på Youtube där det fanns en uppsjö av videoklipp från workshops med Abraham. Abraham är det namn Esther Hicks använder på den ström av medvetenhet som hon tolkar och översätter till oss människor. Läs mer på www.Abraham-Hicks.com .

Jag läste, mediterade och lyssnade på Abraham-Hicks i princip all vaken tid på dygnet. All tid jag kunde tillbringade jag med Abraham. Jag började fasa ut jobb och uppdrag, allt annat kändes omöjligt. Det fanns helt enkelt ingen återvändo. Det blev som en drog, en besatthet av att meditera. Hela jag drogs in i denna värld av meditation och kontemplation.

Våren 2014 åkte jag på mitt första Abraham-Hicks seminarium, en s k landcrusing i Mexico. En veckas vistelse på ett femstjärnigt lyxhotell med seminarier varje dag. Jag fick svaret på frågan som jag haft så länge jag kunde minnas:

Vad är meningen med livet?

Att få tillfälle att personligen ställa den frågan till Abraham, och få svar, var helt enkelt en upplevelse som inte går att beskriva i ord. (Sessionen finns här nedan)

Från den dagen förändrades mitt liv från grunden. Ett lugn i hela kroppen infann sig. Jag fick bekräftelse på att de tankar jag haft om t ex orsak och verkan men aldrig fått gehör för, faktiskt stämde. Jag var inte tokig, det finns andra förklaringsmodeller än de etablerade, de s k sanningar som vi uppfostras med. T ex den om att arbeta hårt är det som skapar framgång.

FORTSÄTTNINGEN PÅ MITT NYA LIV…
Det fanns ingen återvändo, det gick inte att komma undan! Mitt nya liv, mina nya prioriteringar var omöjliga att stoppa. Känslan när sista uppdraget i min företag var avklarat var helt underbar. Äntligen fri!

Men nu då? Vad ska jag göra nu?

Jag har alltid varit intresserad av pengar och ekonomi. Pengar fascinerar mig, jag älskar pengar och allt det man kan göra för pengar.

Pengar är möjligheter, frihet och upplevelser.

Investeringar, innovationer, guld, aktier, valutor, fastigheter – listan kan göras lång på det jag provat. Även s k HYIP som står för High Yield Investments Program, alltså investeringsprogram med hög avkastning men med extremt höga risker, har jag provat med mer och mindre lyckade resultat.
Det blev en naturlig riktning att testa hur olika typer av passiva inkomster skulle kunna ge mig överflöd av pengar.

Mitt sökande efter kunskap och min analytiskt lagda personlighet har också gett mig härliga upplevelser och möten med spännande personer. Alltifrån tradingkurser i Las Vegas och London till seminarier och utbildningar med världsledande personer inom alternativa discipliner.

Efter Heta Stolen - Abraham-Hicks, Playa del Carmen, 2014

Gregg Braden - min första autograf ever!

Tradingkurs, Las Vegas

Studiebesök vid  partikelacceleratorn i Cern - en alldeles speciell upplevelse

Jag vann ett kursprogam av David Neagel - Fort Lauderdale

IDAG
Efter att ha haft meditation och att lyssna på Abraham som huvudsakliga sysselsättning i mer än fem år känner jag mig nöjd och tillfredsställd med livet. Redo att göra annat, göra mer. Redo att åter vända mig ut mot världen.

För mer än tjugo år sedan kom jag genom en vän i kontakt med Nätverksbranschen, kallas också för MLM, Multi Level Marketing. Det var ett företag som sålde tvättmedel, tandkräm och andra förbrukningsvaror. Jag skrev in mig utan att fundera så mycket. Jag frågade min vän (sponsor) hur det skulle gå till att tjäna pengar, men hon kunde inte förklara.
Eftersom Excel är min bästa vän gjorde jag beräkningar och jag kom fram till att om jag sålde varor för 100 000 kr/månaden skulle jag få ut ca 8 000 i handen. Min tanke blev ju direkt: ”det här är ju helt orimligt, hur ska det gå till att jag ska sälja tvättmedel och tandkräm för 100 000 kr/månad via homepartyn”. Min sponsor kunde inte förklara hur det skulle gå till så jag slutade efter ett par månader.
Hade jag vetat det jag vet idag, skulle jag aldrig ha slutat. Jag skulle ha fortsatt.

Av en tillfällighet (nej, inget är tillfälligheter 😊) kom jag för en tid sedan över 45-sekunderspresentationen av Ron & Nancy Failla. Ett par som arbetat inom nätverksbranschen i många, många år. De började med ett nätverk på fyra personer och deras nätverk är idag uppe i över 900 000 personer över hela världen.
Deras bok öppnade ögonen på mig, polletten föll ner. Jag förstod precis vad det handlar om, hur man tjänar pengar genom nätverk.

Idag arbetar jag i nätverksbranschen, jag får hela tiden nya vänner och bekantskaper, nya upplevelser. Jag arbetar i företag som vill göra världen till en bättre plats, som vill möjliggöra att fler människor får ett bättre liv. Det är helt enkelt en win-win situation.

Jag väljer själv hur mycket jag ska röra mig ute i ”världen” och hur mycket jag vill tjäna. Jag är platsoberoende (jag bara älskar Internet). Jag har min frihet, jag kan meditera och kontemplera när och hur mycket jag vill. Jag är också en del i en gemenskap med andra människor där vi har kul tillsammans och gör världen till en bättre plats.

Vill du komma i kontakt med mig? Kanske jobba tillsammans med mig?
Skicka ett mail till kerstin@kerstinhofgren.se eller skriv ett meddelande på Facebook: http://m.me/kerstinhofgren

Jag ser fram emot att connecta med dig! Man vet aldrig vad ett mail eller möte kan leda till!
Jag hoppas vi ses!

Kerstin