Det du MÅSTE veta om nätverksmarknadsföring för att lyckas!

Gratis guide - 2 videos + 1 PDF

Den här veckan har varit intressant ur flera aspekter. Jag berättar om det senaste. I går, torsdag var jag hos tandläkaren för att laga ett hål. En lagning jag gjorde för ca 1,5 år sedan men som enligt min härliga tandläkare behövde lagas om därför att: ”just det här materialet fäster inte riktigt som det ska, därför har det blivit ett litet mellanrum, och det är därför du har fått karies där”. Min tandläkare är en helt underbar människa; italienska med en italienares personlighet; personlig, snabb i både tanke och replik, tar sig tid att prata med sina patienter. Helt enkelt underbar! Sen är hon oerhört skicklig. Jag är tandvårdsrädd – med vanliga ord: tandläkarskräck De Luxe! Men hon är helt otroligt skicklig på att lägga bedövningar – jag var totalt smärtfri under hennes behandling! Totalt smärtfri! Brukar aldrig hända, men här så händer det!

Abraham och Theta

Redan på bussen dit, alltså till tandläkaren började jag min uppladdning. Abraham i lurarna. Men egentligen började uppladdningen redan tidigare, vid 06.30 när jag vaknade. Lyssna på Abraham, meditera, visualisera. Jag gjorde helt enkelt min vanliga morgonrutin men med lite mer fokus på att komma in i Theta (hjärnvågor: https://www.brucelipton.com/blog/4-ways-change-your-thoughts eller http://www.praesto.com/ . Vill du lära dig praktisk användbarhet så rekommenderar jag att gå kurs hos Fredrik)

När jag sitter där i väntrummet, lyssnar på Abraham i lugn och ro så helt plötsligt hör jag en röst som med en uppmanande ton säger: KERSTIIIN!!!! Bakom halvväggen där jag sitter tittar tandsköterskan fram. När hon ser mig, vänder hon helt på klacken och går mot behandlingsrummen. Jag bara älskar denna självklara människa som med en naturlig auktoritet säger mitt namn och uppenbarligen förväntar sig inget annat än att jag ska följa hennes order! Jag följer henne med självklarhet, absolut! Jag kan inte göra något annat. Inte med hennes självklara auktoritet! Helt enkelt underbart.

Jag utbrister spontant: Här finns inga andra alternativ än att följa order! Tandsköterskan stannar upp, tittar på mig förvånat: Oj, är det så? Absolut svarar jag, det finns inga alternativ och det är precis i min smak!

När min tandläkare nästan har borrat klart så avbryts allt eftersom någon står i dörren och försöker diskret viska: Du måste komma! Min tandläkare avbryter borrandet och går ut, kommer tillbaka efter ett antal minuter och säger: ”Jag måste bistå en kollega, det tar bara några minuter”.

Att ta tillfället i akt

Några minuter kan bli många minuter. Trots att jag är mer eller mindre i trans (Theta + bedövning) så är jag ändå så pass klar att jag tar tillfället i akt. Jag reser mig ur stolen, gräver fram mitt ögonserum i handväskan och säger till tandsköterskan. NU, ska vi prova detta. Har du din mobil här? Jaaa, säger hon tvekande, räcker mig mobilen och jag som är mer eller mindre i en annan dimension tar ett foto av hennes övre del av ansikte där man ser hennes ögon. Sen famlar jag efter mitt ögonserum, duttar på och sätter mig sen i tandläkarstolen igen.  Sen går det en lång stund, jag och tandsköterskan är fullt upptagna med våra mobiler. Men sen kommer hon; tandläkaren. Hon viskar lite diskret till mig: ”jag gjorde 75 % av jobbet men tänkte att det är bäst att lämna det sista till honom. Du vet hur män är, det är viktigt att dom känner sig duktiga”. Jag nickar jakande och tänker att precis så är det.

Min tandläkare avslutade sitt arbete med bravur. Jag kände riktigt hur hon slipade till tanden till perfektion. Ett riktigt millimeterjobb, gjort med absolut fulländning.

Jag reser mig ur stolen och ber tandsköterskan om hennes mobil. Hon räcker över den till mig och jag tar ett foto av hennes öga.

När jag stiger ut ur tandläkarmottagningen, 1 890 kr fattigare så tänker jag på flera saker. Jag tänker på lyckan av att älska sitt jobb, som min italienska tandläkare uttryckligen säger att hon gör. Jag tänker med glädje på hennes polska tandsköterska som med en sådan naturlig auktoritet får mig att le, skratta och bara älska hennes självklara ledarskap. Jag tänker också på hur underbart härligt med människor som är som dom är, och som inte gör om sig eller till sig för att passa in.

Efter att ha betalat går jag förbi behandlingsrummet. Där står min kära tandsköterska med spegel i handen och kollar in sina ögon. Jag märker att hon ser förändringen/förbättringen.

Skicka gärna ett meddelande till mig

Kerstin Hofgren

Kommentera gärna här nere

Leave a Reply

Your email address will not be published.