Meditation – Vad är det och vad är det bra för?

Vad är meditation?

Du vet hur det är; alla tankar som far runt i huvudet: Hur ska jag hinna med allt som måste göras. Det är jobbet, familjen och allt annat som måste göras.

Du känner stress eller kanske obeslutsamhet:  vad vill jag med mitt liv? Vad ska jag syssla med, ska jag byta jobb? Du kanske har en allmän känsla av obehag i kroppen, inget direkt att ta på men en diffus känsla av obehag eller stress. Du kanske är tvungen att välja väg i någon fråga?

Stress och obeslutsamhet

Allt det där skapar en massa tankar i huvudet. Tankar som far runt runt, ostrukturerat och till synes helt ologiskt. Till slut blir du nästan tokig! Du känner att du börjar tappa kontrollen över vad som händer. Allt snabbas på och till slut är allt bara ett virrvarr av tankar. Och du vet inte hur du ska ta dig ur.

Du har hört att träning är bra. Alltså börjar du på gym men slutar efter ett tag eftersom du inte hinner. Du har viktigare saker som måste göras. Saker som MÅSTE lösas, som MÅSTE göras. Det innebär alltså att du måste skjuta på träningen till det har lugnat ner sig. Men det lugnar aldrig ner sig, det bara fortsätter. Och får du en lite lugnare dag eller två så känner du att: nu måste jag bara få andas ut och ta det lite lugnt. Inte stressa iväg på gymmet.

Oavsett om du är stressad eller har funderingar på vad du vill med ditt liv så är meditation den bästa och enklaste metoden för ökat välbefinnande.  Meditation ger dig klarhet, lugn och fokus.

Vad är meditation, vad är det bra för och hur gör man?

Meditation är lösningen

Meditation är helt enkelt en metod för att stänga av tankarna. När du stänger av tjattret i din hjärna, stänger av alla tankar så får ditt genuina jag; den du verkligen är komma fram. När du stänger av dina tankar på ovidkommande saker kan din inre röst, den röst som tillhör ditt genuina jag stiga upp ur dimman. Den rösten kommer fram ur tjattret och dimman är kärnan i din person. När den rösten kommer fram så blir allt enklare. Du vet vilken väg du ska välja, det finns inga tvivel. Du känner lugn och klarhet i hela din kropp.

Ett enkelt sätt att börja med meditation är att lyssna på guidade meditationer. Det finns massor med guidade meditationer på internet. Gratis! Sök på Youtube.com efter guidade meditationer så kommer det upp massor med förslag. Prova dig fram till dess att du hittar det som passar för just dig.

Jag rekommenderar Abraham-Hicks guidade meditationer. Skriv bara in ”abraham hicks meditation” i sökrutan på Youtube så kommer massor med bra förslag upp.

Det räcker med 15-20 minuter per dag. Jag garanterar att du kommer att känna skillnad efter bara en veckas meditation varje dag.

Kerstin Hofgren

Leave a Comment