Det du MÅSTE veta om nätverksmarknadsföring för att lyckas!

Gratis guide - 2 videos + 1 PDF

Hur jag lärde mig att ta ett NEJ med en klackspark! Att lära sig ta ett nej är ungefär som med fysisk träning. Man måste hålla på och träna annars försvinner både konditionen eller den mentala förmågan att ta ett nej. Min första sejour i detta med att ta nej började nog när jag tagit min examen vid universitetet. Jakten på jobb började! Under en period sökte jag massor med jobb. Jag fick också komma på många intervjuer, så många jobbintervjuer att jag blev en expert på det. Jag lärde mig att läsa av personerna som intervjuade mig, jag lärde mig att slappna av, jag lärde mig att vara förberedd, jag lärde mig att läsa på om företagen, jag lärde mig bra svar på de förutsägbara frågorna.

Till slut blev det så att jag såg fram emot nästa jobbintervju. Det blev som spel. Ett spel där jag förbättrade min spelförmåga mer och mer. Jag började se fram emot att gå på jobbintervju, jag tyckte helt enkelt att det var kul att se hur jag lyckades och även att se OM jag verkligen ville ha jobbet. Om företaget passade mig och inte bara om jag passade för företaget.

Hur jag lärde mig ta ett NEJ med en klackspark – Kerstin Hofgren

När jag sen var anställd under drygt tio år så försvann min förmåga att kunna ta nej med en klackspark. Jag tränade helt inte tillräckligt på det. Jag glömde bort det jag hade lärt mig under jobbsökartiden.

Uppvaknandet

Det blev ett chockartat uppvaknande att jag glömt hur man hanterar NEJ när jag startade företag. Jag hade inte förberett mig mentalt på att få nej från mina potentiella kunder. Jag tyckte det var väldigt jobbigt att få nej. Det inre mentala tjattret gjorde sig gällande: ”jag är inte tillräckligt bra”, ”jag har inte tillräckligt att komma med” etc. etc. surrade i min hjärna. Men träning ger erfarenhet och träna på att få nej, det har jag gjort!

Nu arbetar jag med nätverksmarknadsföring online och andelen nej är så mycket större än när jag jobbade som konsult. Det har inneburit att jag återigen har fått träna upp mig mentalt på att hantera detta.

Tre saker att träna

Jag har lärt mig följande:

Att inte ta ett nej personligt. Ett nej betyder inte att den du får nej från inte gillar dig. Det betyder helt enkelt bara att personen inte vill. Ungefär på samma sätt som om du blir erbjuden en kopp kaffe. Om du inte vill ha en kopp kaffe betyder det bara att du inte vill ha kaffe just nu. Det betyder inte att du inte gillar personen som bjuder dig på kaffet.

Jag förvissar mig dock att personen som säger nej, verkligen vet vad den tackar nej till. Det gör jag genom att ställa fler frågor. Frågor där svaren visar om personen förstår vad den säger nej till.

Jag tänker också så här: jag vill bara jobba med de som vill. Att jobba med personer som inte vill är väldigt dränerande och energikrävande. Och något som jag numera absolut inte vill. Jag vill bara jobba tillsammans med personer som är en match med mig.

Jag har också lärt mig att känna tacksamhet för de som säger nej. Tacksamhet för att personen inte kommer in i min business. Tacksamhet för att inte behöva pusha och dra i personer som har helt andra önskningar och vill helt andra saker än det jag vill.

Läs mer om mindset här  Kerstin Hofgren Sanningen bakom ”Allt handlar om ditt Mindset”

Skicka gärna ett meddelande till mig om du känner för det. Jag ser fram emot att connecta med dig.

Kerstin Hofgren

Kommentera gärna här nere

Leave a Reply

Your email address will not be published.