Efter att ha levt med detta skapande mer eller mindre dygnet runt de senaste fem veckor är den då äntligen på plats. Blogen! Nu är det bara resten kvar, det är först nu det börjar. Hur ska jag få ut den? Hur ska jag få människor där ute att hitta vägen hit? Kommer folk att läsa det jag skriver? Hur ska jag få Blogen intressant?

Det bästa jag vet är att lära mig nya saker. Känslan när jag har ett nytt, stort och okänt område framför mig är något av det bästa jag vet. Jag känner mig exalterad, förväntansfull och kan knappt bärga mig innan jag får sätta igång. Känslan när jag började med Blogen var densamma. Datorer och Internet är fantastiskt, det har jag alltid tyckt. Nu låg WordPress bokstavligen framför mig som ett tomt oskrivet blad.

Jag var redo att ta mig an detta okända och spännande.

Mitt första möte med datorer var 1976 när jag jobbade på Sahlgrenska som läkarsekreterare. På den kliniken jag jobbade deltog jag i ett försöksprojekt där vi använde datorer i patientdokumenteringen. Där blev jag fast! Sedan dess har jag fascinerats av allt man kan göra med datorer och också jobbat mycket med datorer och olika programvaror.

Att skapa en hemsida – blog är inte bara det tekniska, det ska finnas en tanke och ha en röd tråd i konstruktionen. En av mina främsta styrkor är att jag har lätt för att se helheter och har ett helikopterperspektiv. Det är också en av mina svagheter. Jag tänker helt enkelt för mycket! Blir ibland stående på ett ben paralyserad av vetskapen om alla bitar som måste vara på plats. Av och till under den här tiden har jag blivit stående på ett ben, paralyserad. Men då gör jag det som funkar bäst för mig; meditation och några klipp av Abraham-Hicks.

Innan jag började så hade jag kollat av, studerat och följt fler s k gurus inom nätverksmarkningsföring on-line. Jag kan inte räkna alla timmar jag lagt ned, många dagar blev det 12-14 timmar, ibland mer. Men eftersom jag bara älskar att ta till mig nya kunskap så har det för det mesta varit ett rent nöje.

Många timmar framför datorn har det blivit, blandat med sträcktittande på Netflix vissa dagar. Det bästa är nog ändå att jag är fri att göra precis som jag vill. Jobba 18 timmar i sträck, för att nästa dag ligga soffan och kolla på The Vikings. Helt klart en fördel att jag lever ensam, annars skulle det inte funka att vara så besatt och passionerad av att lära mig nya saker som jag är.

Nu sitter jag här, inte riktigt redo att ta mig an nästa steg som är att skriva en mängd, förhoppningsvis, tillräckligt intressanta blogartiklar som andra vill läsa. Nej, jag är inte riktigt redo än. Antagligen för att jag vet att egentligen det är först nu det börjar. Det som ligger framför mig är SEO, målgruppsanalyser, allt som har med Google att göra, FB-annonsering etc, etc. Jag blir lite matt av bara tanken.

Det får först bli några klipp av Abraham på Youtube och sen soffan och Netflix.

Kommentera gärna här nere

Leave a Reply

Your email address will not be published.