Det du MÅSTE veta om nätverksmarknadsföring för att lyckas!

Gratis guide - 2 videos + 1 PDF

”De pratar till mig som om jag vore en idiot” – orden kom från min mor när hon beskrev den hemtjänst  hon hade. En känsla av total maktlöshet och att bli betraktad som mindre vetande. Något som gjorde henne både arg och upprörd.

Alla vill tjäna pengar

Alla vill tjäna pengar, mycket pengar. Det vill jag också. Frågan är ju vad man vill göra med pengarna? Många svarar: sluta jobba, resa, köpa nytt hus, ny bil osv. Men för att verkligen komma till kärnan, den innersta kärnan där ditt VARFÖR finns, räcker det inte med ett ytligt varför. Du måste komma ner ytterligare. Du måste fråga dig själv: varför vill jag tjäna mycket pengar? Använd samma metod som 3-åringar gör. Om du ställer följdfrågan VARFÖR flera gångar till dig själv så kommer du ner till den riktiga anledningen till att du vill tjäna mycket pengar. Det är den anledningen som du alltid ska återkomma till varje gång du ifrågasätter dig själv och det du gör.

Mitt VARFÖR kommer från ”de pratar till mig som om jag vore en idiot”. Jag vill bli behandlad och respekterad när jag blir så gammal att jag behöver hjälp och stöd. Jag vill inte bli talad till som om jag vore ett barn eller en idiot.

Fundera över ditt VARFÖR

Jag vill också bo på ett fint ställe där jag har andra människor omkring mig. Ett ställe med bra service, trevliga aktiviteter och definitivt bra mat. Den maten som min mor fick hemskickad från något storkök var i princip oätlig. Min mor fick kväljningar och kunde inte få i sig den.

Idag har vi en lagstiftning som säger att hästar måste ha sällskap, man får inte bara ha en häst, du måste ha minst två. Husdjur som hundar och katter får inte lämnas ensamma mer än 6 timmar per dag. En äldre person har inte samma rättigheter som våra djur har i Sverige. I Sverige får gamla behandlas hur som helst. Det är ett lotteri om du får en human vård och service som gammal. Ibland fungerar det bra, ibland inte alls.

Jag vill kunna bestämma över mitt liv under hela min livstid. Jag vill inte vara hänvisad till ett liv och en omvårdnad som verkligen inte är värdigt ett land som säger sig ha ”humanistiska värderingar”.  

Fundera över ditt VARFÖR

Mitt VARFÖR är att tjäna så mycket pengar att jag har råd att betala för ett bra bemötande, bra service, kvalificerad vård, bra mat och roliga aktiviteter tillsammans med andra den dagen jag inte klarar mig själv hemma.

Fundera över ditt VARFÖR. Gå djupare in i dig själv och ta fram det som är din drivkraft för att göra det du gör.

Kerstin Hofgren

Kommentera gärna här nere

Leave a Reply

Your email address will not be published.