Det du MÅSTE veta om nätverksmarknadsföring för att lyckas!

Gratis guide - 2 videos + 1 PDF

Att förvandlas till osynlig, är det möjligt? När man uppnår en viss ålder blir man osynlig! Ja, man blir osynlig, man syns inte, det är inte många som lägger märke till en. Det är som om man inte existerar. Jag kommer ihåg när min mor sa det till mig första gången. Jag tror att hon då var i samma ålder som jag är nu; strax över 60. Hon sa:

När man blir äldre så blir man osynlig, expediterna tar ingen notis om mig längre. Det är som om jag inte finns. Jag kan gå in i en butik och ingen frågar längre om de kan hjälpa till med något. Det är som om man inte ens är värd en blick.”

I veckan var jag ute och åt med en väninna. Vi gick till en kvarterskrog, det var inte många gäster där, bara ett fåtal. Under detta restaurangbesök hände det inte bara en gång, utan flera gånger att servitören helt enkelt ”glömde” våra beställningar. Först var det vinet, senare dessertmenyn, flera gånger svischade han bara förbi utan att ens ge oss en blick. Min väninna sa:

Har vi kommit i den där åldern nu, du vet när man blir osynlig?

Att förvandlas till osynlig
Att förvandlas till osynlig

Det var när hon sa det som jag blev påmind om min mors ord. Jag kan ju bara konstatera att det helt enkelt är så att osynlighetsåldern har inträtt. För egen del är jag inte så brydd, utan konstaterar bara fakta. Just om det bryr jag mig inte så mycket. Däremot tycker jag att det kan vara lite irriterande att många tror att bara för man har fyllt sextio så är men helt novis på IT-relaterade frågor. När vissa lägger sig till med den där speciella tonen som många använder till barn. Då kan jag ibland inte låta bli att trycka till med:

Jag började jobba med datorer och systemfrågor 1975 och har gjort det sedan dess. Förresten vilket år är du född?

Jag har också märkt att det är skillnad på när man blir osynlig beroende på om man är kvinna eller man. Jag har en manlig FB-vän som är drygt sjuttio år. Han skrev för en tid sedan ett inlägg där han beskrev upptäckten och sorgen över att ha blivit osynlig för kvinnors blickar. Det var något han hade upptäckt relativt nyligt. Som kvinna blir man osynlig tidigare än män. Kanske inträder osynlighetsåldern tio år tidigare som kvinna? Jag tror det, det är i alla fall mina observationer.

Jag kan i alla fall konstatera att det är både en intressant och även en lite sorglig upplevelse att leva sitt liv som osynlig.

Kommentera gärna här nere

Leave a Reply

Your email address will not be published.