Det du MÅSTE veta om nätverksmarknadsföring för att lyckas!

Gratis guide - 2 videos + 1 PDF

3 tips för att komma över rädslan att presentera ditt nätverksföretag

De flesta känner sig obekväma när dom ska presentera sitt nätverksföretag för andra, i alla fall i början. En del så till den grad att de aldrig gör ett enda försök. Enligt Eric Worre (en av de stora i MLM) så sponsrar 70 % av de som går in i ett nätverksföretag inte en enda person! 20 % sponsrar en eller två personer. Jag är övertygad om att det beror på att man känner sig obekväm och kanske lite rädd för att berätta för andra vad man sysslar med.

Vad ska jag säga?

Många säger att de inte vet vad dom ska säga. Jag får ofta höra saker som:

Jag vet inte vad jag ska säga

Jag kan ju inte bara berätta för andra så där utan vidare

Jag vill inte förstöra mitt anseende

Precis så har jag också känt. Ett stort, stort obehag när jag skulle försöka presentera mitt nätverksföretag. Jag kände mig minst sagt obekväm. Resultatet av den rädslan blev att jag konstruerade obegripliga meningar och försökte få till något som blev oerhört krystat och tillgjort t. ex:

Jag håller på att marknadsföra ett nytt bolag inom området …

Jag hjälper andra människor att få större frihet

Jag hjälper kvinnor att starta företag

Jag var helt vilsen och kände att det inte kändes rätt på något sätt. Varken det jag sa eller hur jag kände inför min verksamhet kändes rätt. Jag bestämde mig att ta tag i det hela och började söka på nätet efter hjälp. Jag hittade kurser av framgångsrika personer inom nätverksmarknadsföring som jag köpte. Vilken lättnad! Här fick jag konkreta manuskript på vad jag skulle säga till olika personer och i olika situationer. I det nätverk jag var med i för några år sedan använde jag mig sen av manuskripten. Jag tränade in vad jag skulle säga. När jag ringde mina samtal hade jag manus framför mig och så provade jag mig fram till det som funkade bäst. Manuskripten var en stor hjälp och det blev så mycket lättare. Pressen släppte när jag visste vad jag skulle säga.

Lösningen!

När jag sen bestämde mig för att stå upp för det jag håller på med, att inte ”smyga” med att jag är i nätverksbranschen så släppte pressen ytterligare.

Nu står jag rakryggad, utan flackande blick och säger:

Jag jobbar med nätverksmarknadsföring”. Resultatet har blivit att många blir intresserade och fortsätter att fråga. Säger jag sen att jag jobbar med nätverksmarknadsföring online då blir människor än mer intresserade. Om de ställer följdfrågor och verkar genuint nyfikna om vad det är jag håller så brukar jag ställa frågan:

”Är du intresserad av att ta en titt?”

3 tips för att komma över rädslan att presentera din business för andra

Mina 3 bästa tips för att komma över rädslan att presentera din business för andra kommer här:

  • Tänk på hållningen! Stå rak i ryggen, flacka inte med blicken. Tänk på ditt VARFÖR, alltså din passion och din vision om vad du vill ha ut av livet! Din passion ska lysa igenom när du berättar om vad du gör.
  • Skaffa kunskap! Det finns massor av information och kunskap på nätet. Många av de framgångsrika personerna inom nätverksmarknadsföringsbranschen ger bort tips och kurser gratis. Hittar du någon du gillar kan du följa den personen. Köp sen en kurs eller två! Du har igen den investeringen många gånger om.
  • Träna, träna, träna! Ställ dig framför spegeln; säg vad du ska säga och gör det igen till dess att orden känns bekväma. Kom ihåg att ingen artist eller skådespelare skulle ställa sig på scenen utan att ha repeterat och tränat in det dom ska göra. Du kan också träna för träning ger färdighet.

Skicka ett meddelande till mig via Messenger

Kerstin Hofgren

Kommentera gärna här nere

Leave a Reply

Your email address will not be published.